<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5640394244364774871\x26blogName\x3dJom..citer-citer..\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pingucomel.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pingucomel.blogspot.com/\x26vt\x3d-1184473623583938958', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
....JoM..CiTer..cITeR....
Friday, December 14

Makluman Terkini Keadaan Banjir

14 Disember 2007

Berikut adalah makluman terkini berkenaan banjir di lebuhraya bertol yang terlibat.

Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 Dimaklumkan laluan kedua-dua hala antara Temerloh dengan Lancang ditutup kepada kenderaan kecil bermula jam 8.00 pagi 13hb Disember 2007 disebabkan air naik di km 113.3 setinggi 0.4 meter sepanjang 100 meter. Untuk sebarang maklumat lanjut sila hubungi talian berkenaan:

HOTLINE LLM : 1800 88 7752
Pejabat Wilayah Timur LLM : 09-5612121
HOTLINE MTD : 09-5479111
HOTLINE KKR : 1800 88 5004

Lebuh raya Pantai Timur(LPT) dah banjir. Camner nak balik ni? Tanak la raya di Kuantan.Nampaknyer program utk balik kene ditunda sampai hari ahad..Setelah mencari2 di dlm internet utk tau apa status lebuhraya lpt ni..maka dapat dah jalan penyelesaiaanye. Kepada sesapa nak balik ke KL atau nak ke Raub(my Hometown) dari Kuantan jalan yang boleh dilalui hasil daripada menalipon ke LLM.

Kuantan --> Tol Temerloh --> Kuala Krau -->Jerantut --> Benta -->Raub --> Bentong --> KL
Thursday, December 13

Bengkel di The Legend dah habis semalam. 2 minggu lagi Semester baru akan mula. Nota? Kene buat semakan sblm bagi pada student. Teaching File sem lepas nyer dah siapkan minggu lepas.Jadi sekarang ni nak wat apa ek.

Perancangan bercuti...yeah..ini yg akan aku buat jap lagi..nak cuti minggu depan start dari hari sabtu ke krismas or dari raya haji ke new year? Kalau minggu depan, kene amik cuti sebanyak 5 hari..kalau pas raya kene cuti start dari hari rabu.Tup..tap..tup..tap(bunyi kalkulator..hehe)..7 hari..huh..banyak gak..cuti tahunan tinggal lagi 19 hari..campur 3 hari...kalau tolak2 tinggal 15 hari...tapi kene simpan utk taun depan...hehe...utk apa di simpan...u know what la...so decision dia? Balik nanti baru pk...:P...tapi nak balik ni takut plak tengah jalan nanti banjir...sangkut la plak...risau..risau...tapi dah baca paper td semalam jer tol karak x leh masuk, tapi kul 3.30 pm dah boleh dah...

Dok kat The Legend ni, kaki ni tak jejak pun kat pantai dia..ye la..petang je nak pi jalan2 asik hujan..selama dok kuantan ni, tak penah pun mandi pantai..org luar, siap datang sini,pg mandi manda lagi..lagi 1..dah kat berbelas kali gi hotel ..1 kali pun tak pernah mandi kat kolam dia..x pandai berenang...waaaaa..rugi..rugi...kan best kalau pandai berenang..nampak nyer kene belajar berenang ni..berjalan, berlari =boleh, terbang = boleh(naik kapal terbang), atas air = boleh...dalam air?x lehhhhh....tapi sblm berenang kena belajar = baju renang?...kene kuruskan badan dulu...tempat belajar? mana ye kat kuantan ni...instructor?..banyaknyer kene pkir...
Friday, December 7

Malam td ingat plan nak daftar kursus kawin utk bulan ni. ye la.takut taun depan naik harga ngan takut tiba2 dia tukar format bukan lagi 2 hari, tapi dengar kabar angin dia nak wat lama siap tido2 lagi. Sepatutnyer kursus kawin menyenangkan bakal2 pengantin yg nak menamatkan zaman bujang bukan nyer menyusahkan diorg lg. Betul tak?

Tapi rupa2nyer dah penuh dah bulan ni.Agaknyer sbb semua org takut taun depan naik harga kot.Hmmphhh....nampaknyer terpaksala pg next month. Yg peliknyer, kuantan kan bandar besar, tapi sebulan sekali je dia wat kursus kawin, so kalau buat keberangkalian sebulan bpe je org kuantan yang kawin agaknyer.

So, planning utk hari ini terpaksa dibatalkan. Ingat nak hantar borang ngan service keta, nampaknyer mamat ku terpaksala di service minggu depan sebelum raya haji. Cian mamat.Sayang kat mamat.
Thursday, December 6

Inila my new phone yg baru dibeli bulan lepas.ni yg dalam internetnyer.Yg aku nyer betul x leh nak tunjuk pasal aku tak leh nak pk camner nak tanggap gambar phone aku guna phone aku gak...hahah... Sejak Samsung flip rosak. Setakat ni dah guna 3 phone. Phone pertama Nokia 3300 rasenyer...samsung (x ingat jenama dia, tapi beli sebab dia flip pasal teruja asik tgk citer korea hero/heroin dia pakai flip)..pas samsung ni rosak, ni ribbon problem, kat 6 bulan gakla guna Nokia balik, sib baik ada Nokia ni, walaupun dah tak de sape dah guna phone ni..malu2 gak la bila nak guna..ari tu masa kat LRT siap cancel kan panggilan pasal malu org nampak aku guna hp ni..dasatla aku ni..x mngenang jasa tul la...ahah..Battery problem, tapi don't worry charger nokia ni ada di mana2. Kat Umah ada 1, dlm keta 1, kat opis 1..akhirnye selepas menyimpan duit+usah internet+low yat = W660i (red). Berapa harganyer? Jgn risau, x sampai pun seribu..kalau seribu aku x beli..membazir je..mula2 tgk warna dia macam geli je..tapi lama2 terjatuh cinta plak sbb dia ada ukiran2 kat belakang phone dia ni..memang cun..nak pulak dia ada theme, female theme(wane merah gak)..hp ni memang complete...sound best..camera..yg penting video calling..dan dan esoknyer terus tukar sim card 3G.Sib baik kat umah sewa ada 3G kalau x membazir je beli..ahh..gembiranye..sayang hp aku sekarang ni..yg lama pun sayang gak...

Tayar keta Mamat(nama kereta aku yg ku cintai-pak we pertama) dah 4.5 tahun tak bertukar(dasat!!!!). 3 bulan lepas tukar di Perodua sebijik tayar Silverstone = RM120.Tukar 2 bijik. Pas2 smlm pegi tukar lagi 2 bijik, sbb risau sekarang asik hujan jer.Jalan pun licin.Ye la, tayar dah botak tahap gabannyer. So, semalam alang2 kedai tayar dekat ngan pasar malam, leh la hantar keta gi tukar, sekaligus leh pg pasar malam. 2+1 la ni.Jimat masa. Bulan lepas tanyer kat kedai tu, Silverstone gak..tayar sebijik RM90..tup..tup..dah naik 5 hinggit jadi Rm95 termasukla kos pemasangan.Aiya..apek tu kata tayar bulan ni naik maaaa....waaaa...abis budget bulan ni..bln ni plak nak kene service mamat ni. Minggu depan kene gi bengkel kat Cherating, kang rosak tengah jalan..risau..risauuuu...tapi still murah berbanding Perodua service tu..cekik darah tul la Perodua ni.Aku nasihatkan tukar tayar tak yah la gi ket service centre dia..Cekik Darah..duit tu leh wat beli Pizza lagi best..ye la time kat perodua tu kan bodoh2 je...ahhh..kene tipu..

Berita semalam, kuantan akan dilanda hujan 3 hari berturut2..Ahh..bestnyer..nampaknyer sabtu ni nak berhibenasi la..beli makanan siap2..pastu jadual dia..makan..tido..tv...tido lagi..dannn..tido....bestnyer hidupku...Ehhh..bila nak exercise ni? Ahhh..malasnyer gue....
Wednesday, December 5

Pagi2 ni memang murah rezeki walaupun ari ni cam nak kene selsema. Nak tau apa? Aku dapat boucer Pizza dari Planer-Pulse. Ingatkan masa daftar hari tu dia main2 je. Rupa2nyer betul2 dapat. Best! Percaya tak? Pastu kalau wat survey dia bagi lagi point dalam USD (yg ni tak taula leh percaya ke tak). Ari tu terlepas 1 survey.


Tuesday, December 4

Taun ni wat Familyday di Kuantan. Taun lepas wat kat Langkawi ngan Cameron. Di sebabkan kakak (adik aku sbnrnyer) ada PMR so familyday kenela wat dekat2 je. So, 23-25 hb bermulala familydaynyer. Ktrg stay dkt Bailey Court Apartment. Mula2 ingatkan Apartment ni cokia je, tapi rupa2 dasat gak.Memang cam hotel. Ada 3 bilik, ada TV(Astro lg), Uwave, Dapur Gas...complete..yg paling penting murah & dekat ngan hotel..kalau x caya, tgk la kat bawah ni...yg ni bilik ktrg 3 beradik. Ruang tamu ada tapi penuh dengan keropok lekor, udang goreng tepung..yumyum..yg kat bawah ni dapur ngan meja makan.Nmpk x ada Uwave.

Tentatifnyer:

Mula2 hari Jumaat : Abah & Abg ipar pi semayang Jumaat - Makan tghari kat Benteng - Gi Mokna(Beli Keropok Lekor, Agar2 Kelapa, Udang Grg Tepung) - Apartment Bailey Court - Rehat merangkap Tido sekejap...huhu
Malam plak : Gi Ana Ikan Bakar - tempat ni tempat yang paling murah & sedap makanan laut dia tapi ramai gilerrrrrrr.....siap kene beratur (sib baik dah dapat no phone restoran ni-jgn mntak no ni ye...nanti berebut je ngan aku..haha)-makan : Kerapu 3 rasa, kerang bakar, udang galah goreng kunyit, sotong masak pedas, ngan ada satu jenis siput panjang2..apa tah nama dia(gambar di sblh)...jumlah harga: murahhhhh....

Sabtu : Pagi : Gi ngan abah ke TC (org lain semua smbg tido-tak hingin diorg pegi pagi2 buta ni)

Kuala Kemaman - (Kat Kuala Kemaman ni beli kopok lekor, sate ikan, sate sotong, mcm2 lagi la)-singgah di Restoren Aziz Sattar (wahhh..kat sini makan ketam besar giler, sedap sangat dan yg penting murah)-Pantai Cherating (pi tgk penyu kat Sactuary)- Apartment - Ana Ikan Bakar......

Hehehehhe..makan je kejenyer..dah nama dia jalan2 cari makan..so apa lagi marila bawa family pergi Kuantan...leh makan2....

Ari ni baru nak start ber blog.Dah lama dah register tapi malas nyer nak menulis blog ni. Ari ni g teman Di pg klinik. Ps2 g tmbng berat.Ala..sedeyyyyy..dah naik sekilo.Bila nak jog ngan aerobik lagi ni. Kt umah dah ada 4 jenis vcd aerobik tapi hampas, tuan punye diri ni malas sangat.Ada je alasan dia nak ngelak exercise. Pastu yg malunyer ab king kat umah tu dah jadi tukun tiruan..jadi tempat sidai kain tuala..huhu.apa nak jadi ngan aku ni..

Ahak...ni gambar hasil kekretivitian Miss D. tu gambar di hadapan cahaya matahari..jgn tertipu..tu baru kul 5 ptg..nak bukak mata pun susah...Ari Ahad tu gi ke pantai kat belakang padang goft.. Apa lagi semua org berposing, konon2 luv luv gitu..ehek..abis heran mak cik kat sblh ktrg..apahal la budak2 ni wat aksi2 camtu.Mak cik tu tak tau sbnrnye pas tangkap jadi unik camtu..kretipla katakan..tapi aku rasa mak cik tu mesti kata...aiii..budak2 mengong...