<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5640394244364774871\x26blogName\x3dJom..citer-citer..\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pingucomel.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pingucomel.blogspot.com/\x26vt\x3d-1184473623583938958', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
....JoM..CiTer..cITeR....
Saturday, October 11

Sebagai seorg yg sukakan kucing, biarpun skrg ni dok allergic je ngan kucing ni.Tiap kali balik kg, yg mana kucing2 come ni ada kt kg,mesti aku kene kegatalan.Nape tah..tensen..tiap kali kena gatal terpaksa buh ubat then kulit jadi tak shantekkk, di sebabkan parut segalanyer.Utk hilangkan parut, kene la sapu vit E tiap2 ari.Ni yg aku malas ni. Nak citer, ari tu masa kemas2 bilik kakak, uhhh..bilik dia berjerumun..kek ma gak kene kemas sambil memberikan ceramah secara percuma tentang cara2 utk mengemas bilik dan sebagainyer..tapi aku pun tak la suka mengemas sangat..bila tune rajin je..hehe...ada bakul..maybe bakul hantaran kot...ntah sape punyer.ktrg letakkan kat luar..kat kawasan kekuasaan kucing umah ni..kat umah dah ada, 6 eko kucing..2 parent..anak2 mereka..Michi..Richie..Kichi..Chichi..Michi plak kucing gomuk..sgt besar..mari kita tgk aksi tak sdar diri si Michi ni..

Michi



Selalu tempat rehat dia kat atas kerusi biru ni, walau pun saiz kerusi ini tak sebesar mana. Janji best...tapi setelah kedatangan bakul baru ni, nampaknyer kerusi biru ini telah ditinggalkan...Sepatutnyer bakul ni utk adik2 dia yg baru lahir,tapi abang yg lebih berkuasa...



Richie


Richie ni hobby dia gigi ibu jari kaki.Tapi bukan kaki dia tapi kaki org.So jagala kaki anda bila terjumpa Richie ni.

Kichi & ChiChi



Twin ni baru je lahir sebulan kot.Sib baik 2 2 jantan, yg kuning ni Kichi, sangat aktif selalu buli adik dia ChiChi yg agak pasif ni..


Selalunyer setiap kali menyambut hari raya, kami adik beradik akan berlumba2 utk membakar dan mendekorate kek. Selalu membandingkan kek sapa yang akan habis dulu.Tapi skrg Kek Ni dah bersara dari membuat kek,jadi akula yg mengambil alih tugas2 ini.Cuma Raya tahun ni, Kek La try nak wat kek juga.Tiap2 ari bising nak cari resepi kek apa yg sedap. Last2 dia jumpa gak kat dalam internet, itu pun sbb aku yg pilih...Aiii..Kek Ma gak kene pilih..

Kek Coklat aku dah cop, so dia kene wat kek jenis lain. Pilih punyer pilih, dia pun try way brownies oren yg di ambil dari mamafami homepage. Aku plak seperti biasa melancarkan pembuatan kek coklat lembab resepi dr Miss Fuzah juga Muffin Chocolate Chip Blueberry yg juga resepi di ambil dr mamafami. Cuma ada sedikit penambahan, di mana aku letakkan blueberry dlm muffin ni. Tapi memang sedap(puji diri sendiri) bila gigit ada rasa coklat+blueberry...yummmyyy...pas bakar muffin ni dapat la jugak 19 ketul..ok la..my mom kata muffin tu nak letak kat depan ke?Nape plak..mom kata ala..bagi family2 je la makan..ye la..takut tak cukup la kot..hheh..kek coklat plak aku just tuangkan je topping atas dia..ye la...bukan pandai nak hias pun..tapi pape pun anak sedara siap kata 'Mak Lang nyer kek coklat sedapla'.Tu pun asik pesan supaya jangan habiskan sbb diorg balik masa raya ke 2.Bdk ni mmg bermanis mulut..Bijak..

Tapi pape pun, hubby gak yg tak dapat rasa..uwaaa..cian hubby kene kerja masa raya..sedey..