<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/5640394244364774871?origin\x3dhttp://pingucomel.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
....JoM..CiTer..cITeR....
Friday, April 17

Disebabkan hubby gi makan kat luar ari ni, jadi aku plan nak wat kuetiaw kungfu. Resepi diambil dr myresepi cuma ada sedikit penambahan dan penukaran.

Kue Tiaw Kungfu (1 org makan)

Bahan
Kue Tiaw (1 org makan jerrr)
1 biji telur (dlm resepi tulis 2..tapi takut gemuk la)
1 sk tepung jagung
serbuk lada putih dan hitam
Garam

Kuah
Udang
2 bj bwg putih (tumbuk)
1 sb tepung jagung
1 sb sos tiram
serbuk lada putih dan hitam
cili padi
baby corn
carrot
bunga kobis

Cara

1. Pukul telur+tpg jgg+serbuk lada+garam.
2. Masukkan kue tiaw.
3. Gorengkan macam telur dadar.Kasik nipis. Masak lama sikit kasi garing bukan hangus tau!
4. Kuah plak. Tumis bwng putih dgn 1 sb minyak.Masukkan cili api.
5. Campurkan tepung jagung dengan 1 1/2 cwn air. Masukkan campuran ni.
6. Masukkan udang.
7. Masukkan serbuk lada, sos tiram, garam-Rasa la.Serbuk lada tu hentam je.
8. Rasa, perhati-kalau nak kuah banyak masukkan air tapi make sure dia pekat jd masukkan air bersama tepung jagung.
9. Siap.Curahkan atas kue tiaw tadi.
************************************************************