Kue Tiaw Kungfu (1 org makan)
Bahan
Kue Tiaw (1 org makan jerrr)
1 biji telur (dlm resepi tulis 2..tapi takut gemuk la)
1 sk tepung jagung
serbuk lada putih dan hitam
Garam
Kuah
Udang
2 bj bwg putih (tumbuk)
1 sb tepung jagung
1 sb sos tiram
serbuk lada putih dan hitam
cili padi
baby corn
carrot
bunga kobis
Cara
1. Pukul telur+tpg jgg+serbuk lada+garam.
2. Masukkan kue tiaw.
3. Gorengkan macam telur dadar.Kasik nipis. Masak lama sikit kasi garing bukan hangus tau!
4. Kuah plak. Tumis bwng putih dgn 1 sb minyak.Masukkan cili api.
5. Campurkan tepung jagung dengan 1 1/2 cwn air. Masukkan campuran ni.
6. Masukkan udang.
7. Masukkan serbuk lada, sos tiram, garam-Rasa la.Serbuk lada tu hentam je.
8. Rasa, perhati-kalau nak kuah banyak masukkan air tapi make sure dia pekat jd masukkan air bersama tepung jagung.
9. Siap.Curahkan atas kue tiaw tadi.
************************************************************